Workshop med Den Nya Kvinnogruppen!

 

Som en del av GIBCA Extended bjuder Two Little Birds Galleri in till workshopen

FEMINISTISKA OBJEKT

med

DEN NYA KVINNOGRUPPEN

Den 13 november kl 15 – 21, det gĂ„r bra att droppa in. För tidsschema, se lĂ€ngre ner.

AnmÀl gÀrna om du planerar att komma, till galleri@twolittlebirds.se, men du kan Àven bara komma förbi.

OBS! Workshopen Àger rum pÄ Fritidsagenturen, Kastellgatan 8.

Detta Àr höstens sista programpunkt dÄ galleriet frÄn och med den 7 november Àr utan lokal. Vi passar dÀrför pÄ att umgÄs lite extra i samband med workshopen. Ta med kontanter för enkelt tilltugg till sjÀlvkostnadspris.

HjÀrtligt vÀlkommen!

dnk bild liggandes

Feministisk konst Àr sedan 60-talet ett vedertaget begrepp och kan sÀgas vara konst skapad av feminister, konst som speglar kvinnors liv och erfarenheter, eller konst som har som mÄl att förÀndra jÀmstÀlldhetsdebatten och den samtida konsten. Med craft och kvinnligt historieberÀttande som utgÄngspunkt vill vi skapa ett fördjupat samtal om vad ett feministiskt objekt kan vara och innebÀra. Vi vill stÀlla frÄgor om formell estetik och laddade koncept som ryms i föremÄl vi har omkring oss sÄvÀl som i objekt vi skapar. Workshopen kommer bestÄ av bÄde samtal och praktiskt arbete.

DNK vill att deltagarna tar med sig ett föremÄl eller objekt som vi sedan pratar om och analyserar utifrÄn feministiska perspektiv. FöremÄlet kan vara vad som helst, ett plagg, en stol, en sten, en bok, en abstrakt skulptur. Vi kommer senare göra tolkningar/replikor av objekten som en praktisk respons pÄ vÄra samtal.

Tidsschema under eftermiddagen:

15:00 Presentation av Den nya kvinnogruppens arbete med Evelina Hedin, Anna Nordström och Åsa Norman frĂ„n DNK.

16:00 Fika och fortsatta samtal.

16:30 Samtal med DNK och Charlotta Eidenskog kring Konsthantverkets pÄgÄende historieskrivning.

17:00 Feministiska objekt, workshop i lera, samtal och crafting.

Den Nya Kvinnogruppen (DNK), med alla möjligheter och problem som det innebĂ€r bestĂ„r av Anna Nordström, Evelina Hedin, Hilda Hellström, Kakan Hermansson, Malena Norlin och Åsa Norman; sex konstnĂ€rer som arbetar med materialbaserad konst utifrĂ„n feministiska perspektiv. DNK bildades vĂ„ren 2013 ur ett starkt behov av sammanhang och samarbete inom den konstvĂ€rld i vilken gruppen verkar; för oss en akut och nödvĂ€ndig reaktion mot en patriarkal och manssolidarisk konst- och konsthantverkskontext. VĂ„r verksamhet utgörs framförallt av utstĂ€llningar, samtal och workshops kring konsthantverk och feminism; för att aktivt frĂ€mja ett kvinnosolidariskt förhĂ„llningssĂ€tt i sĂ„vĂ€l konstvĂ€rlden som i samhĂ€llet i stort.

 

GIBCA Extended logo - svart
GIBCA Extended Àr ett satellitprogram kopplat till Göteborgs Internationella Konstbiennal som Àger rum 12 september tom 22 november. gibca.se

 

Workshopen genomförs med stöd frÄn
kultur_col logga utskick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *