THE TOOL BELT av TOBIAS ALM

 

Two Little Birds presenterar

 

THE TOOL BELT

av

TOBIAS ALM

 

27 februari – 24 mars

Vernissage 27 februari kl 17-21

HjÀrtligt vÀlkommen!

Installationen THE TOOL BELT bestÄr av en serie objekt och Àr delar av TOBIAS ALMS examensarbete frÄn Konstfack. Objekten kan ses som ett slags hybrider, som befinner sig mitt emellan verktyg och mÀnsklig kropp. De Àr framför allt gjorda i silikon, polyuretan och trÀ dÀr ytan liknar mÀnniskohud.

Arbetet tar avstamp ifrÄn insikten att verktygsbÀltet Àr ett smycke, som har starka kopplingar till 1700-talets Chatelaine. Det utforskar relationen mellan praktisk funktionalitet och dekoration hos kroppsrelaterade objekt. Projektet berör ocksÄ smyckets roll som status- och tillhörighetsmarkör och hur det anvÀnds inom genus- och maktstrukturer i samhÀllet. Att angripa dessa frÄgor genom att inkludera verktygsbÀltet i smyckesbegreppet ger nytt perspektiv pÄ relationen mellan smycken och maskulinitet.

SmyckekonstnÀren Tobias Alm, verksam i Stockholm, tog sin masterexamen vid Konstfack med inriktning mot Smyckekonst och Korpus 2014. Tobias har sedan sin kandidatexamen 2009 varit verksam som sjÀlvstÀndig smyckekonstnÀr och deltagit i flertalet utstÀllningar och projekt bÄde i Sverige och internationellt. Han finns representerad pÄ CODA Museum, Apeldoorn, NederlÀnderna och har tilldelats en rad stipendier, dÀribland KonstnÀrsnÀmnden arbetsstipendium. Besök gÀrna Tobias hemsida, www.tobiasalm.com.

Även Smyckegalleriet FOUR har vernissage den 27/2 kl 17-21. De visar utstĂ€llningen Marbles av Tarja Tuupanen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *