REPEAT PATTERNS av JOHANNA FRIEDMAN

 

Two Little Birds presenterar i samband med Göteborgs Internationella Filmfestival Ärets första utstÀllning

REPEAT PATTERNS

Av

JOHANNA FRIEDMAN

23 januari – 24 februari

Vernissage fredag 23 januari kl 17-21
KonstnÀrssamtal mÄndag 26 januari kl 19.00.

HjÀrtligt vÀlkommen!


Foto: Ari Grey

JOHANNA FRIEDMAN Àr en konstnÀr som frÀmst jobbar med mönster. De medvetna och omedvetna mönster som vi tar del av varje dag, förenklas och förvandlas genom det repetitiva arbetet i hennes textila verk. I de tvÄ installationerna Stairs och Cigarette, som visas pÄ Two Little Birds, blandas videoanimation med grafiskt utformade och kviltade textiler.

Hennes arbete kretsar kring mÀnskliga absurditeter som uppenbarar sig i populÀrkultur, politik, stadsplanering samt genus. Ofta med syftet att sudda ut grÀnserna mellan verklighet och fiktion, mellan förstÄelse och förvirring. Verken vÀver samman svÄrsmÀlt teori med vardagsliv.

Friedman Àr numera bosatt i San Francisco, USA, och har en kandidatexamen i textilkonst frÄn Konstfack och en materexamen i fri konst frÄn California College of the Arts, San Francisco. Hon Àr en interdisciplinÀr konstnÀr som rör sig mellan textil, fotografi, video och performance.

Friedman Àr verksam bÄde i San Francisco och i Sverige. Hennes verk har visats av en rad nationella och internationella gallerier, institutioner och muséer, dÀribland Uppsala Konstmuseum, Hordaland Kunstsenter i Bergen och Svenska Ambassaden i Washington DC.

UtstÀllningen genomförs med stöd frÄn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *