SUMMER OPEN CALL

 

Two Little Birds presenterar samlingsutstÀllningen

 

logga utskick

 

16 juni – 23 augusti

Vernissage 16 juni kl 17-19

Under vÄren bjöd galleriet Two Little Birds verksamma konsthantverkare och konstnÀrer att söka till vÄr sommarutstÀllning genom ett open call. Vi sökte allt som kan tÀnkas rymmas i begreppet samtida konsthantverk och materialbaserad konst i det vidgade fÀltet. Vi fick ett stort gensvar och ur de dryga 70 stycken ansökningar har vi nu gjort vÄrt val.

I utstÀllningen möter du fem verk av fem olika konstnÀrer dÀr bÄde uttryckssÀttet och materialen skiljer dem Ät. De har dÀremot beröringspunkter i tematik och reflektioner kring vÄrt samhÀlle och hur vi som mÀnniskor förhÄller oss till det samhÀlle vi Àr en del av.

ANNA HELENA BRUMARK har anvĂ€nt sig av text som ett material nĂ€r hon tillsammans med poeten Iman Mohammed ville att lĂ€supplevelsen skulle bli en taktil upplevelse snarare Ă€n en intellektuell. KARIN GYLLERFELT verk ”Fall” blir likt kartbilder, tvĂ„dimensionella försök att överblicka och kontrollera ett tredimensionellt skeende. I JENNY JANSSONs kollage blir pappret som minnesanteckningar frĂ„n det som inte Ă€r en sjĂ€lvklarhet idag, en spannmĂ„lsbyggnad i VĂ€stergötland.

UtgĂ„ngspunkten för verket ”Öde Ă¶â€ av DANIELA HEDMAN var att skapa föremĂ„l avsedda att Ă€ta med under förutsĂ€ttningen att du var en mĂ€nniska strandsatt pĂ„ en öde ö. Och i verket “Mjölkarmen” vill ELLINOR AUGUSTINI belysa frĂ„gan kring de som har och de som inte har i samband med tiggeridebatten.

UtstÀllningen genomförs med stöd frÄn

kultur_col logga utskick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *