SARA JOSTH

 

Two Little Birds presenterar, som en del av GIBCA Extended, utstÀllningen

KAPITEL 4

av

SARAH JOST

 

3 oktober – 1 november

Vernissage 3 oktober kl 12-16

HjÀrtligt vÀlkommen!

sarah jost bild

”Du ser ett rum dĂ€r en person sitter och avlĂ€gsnar text frĂ„n en bok med hjĂ€lp av tejp för att sĂ„ slĂ€ppa ned fragmenten i ett rör. Se för dig hur röret gĂ„r genom golvet, genom flera rum dĂ€r samma handling utförs. Följ fragmentet genom vĂ„ningarna tills det landar pĂ„ ett bord i ett annat rum dĂ€r en annan person sorterar och strukturerar dom.”

I utstÀllningen KAPITEL 4 visar SARAH JOST en installation som Àr en del av ett större project. DÀr undersöker hon det mellanmÀnskliga utbytet av tankar, upplevelsen av att orden inte rÀcker till och vad som kan hÀnda med berÀttelser nÀr de blir berÀttade gÄng pÄ gÄng av olika personer.

I Sarah Josts konstnÀrskap utforskar hon idéer om minne, tystnad, och kommunikation. Hon fascinerats av minnets förÀnderlighet och skörhet. Det har utvecklats till en sorts metod dÀr ett projekt bestÄr av mÄnga mindre verk eller fragment som presenteras olika utifrÄn tillfÀlle och plats. Precis som minnet hela tiden förÀndras allteftersom vad som Àr aktuellt drar hon frÄn och lÀgger till.

Jost Àr utbildad vid HDK och Konsthögskolan i Bergen dÀr hon numera bor och Àr verksam. Sedan examen 2009 har hon haft ett antal separatutstÀllningar och deltagit i grupputstÀllningar samt varit aktiv i Bergen Ateliergruppe (BAG). Hon har vid flertalet gÄnger tilldelats stipendium bÄde i Norge och i Sverige.

www.sarahjost.com

GIBCA Extended logo - svart

GIBCA Extended Àr ett satellitprogram kopplat till Göteborgs Internationella
Konstbiennal som Àger rum 12 september tom 22 november.
gibca.se

 

UtstÀllningen genomförs med stöd frÄn

kultur_col logga utskick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *